DRAGAN - DADO SOBOTA
TRAIL, ROAD

 

Dragan – Dado Sobota, 1973
Svojo športno pot sem začel v nordijskih disciplinah, saj sem 10 let treniral tek na smučeh. Kasneje sem se srečeval še z drugimi športi, od nogometa pa vse do kyokushin karateja. Ko sem se začel resneje ukvarjati s tekom, sem se najprej posvetil cestnemu, a sem kmalu odkril svojo pravo strast, trail in gorske teke, kjer je lahko človek resnično eno z naravo.

Trail tek je z leti postal moja obsesija, tako danes del svoje energije preusmerjam v izdelavo zemljevida Naravnega parka Medvednica, kjer tudi živim. Outdoor je način mojega življenja 24/7, tako da ves svoj prosti čas posvečam aktivnostim, povezanim s tekom in športno tematiko.

Sem urednik kataloga dirk, testiram novo opremo in objavljam recenzije različnih dogodkov v športnem magazinu in na internetu. Delam kot prodajni svetovalec v outdoor športni trgovini ter kot koordinator trail lige. Na cestnih maratonih sodelujem kot uradni pacemaker in motivator.

Sodelujem na različnih vrstah dogodkov, ker verjamem, da raznolikost pozitivno deluje na napredek vsakega tekača, tako da poleg uradnih dirk sodelujem na številnih underground, orientacijskih, treking , trail dirkah in ligah.

Dosežki:
Gorski maraton Jaska-Samobor - 1. mesto
Starigrad - Velo Rujno – gorska dirka - 3. mesto
ZG Trail 50k - 2. mesto
Underground Event Traversa 50k - 3. mesto
Gorski Tek na Grintovec - drugouvrščeni Hrvat
ZG Trail 50k - 2. mesto
Underground Event Traversa 50k - 2. mesto
Gorski maraton Eko - 3. mesto
Gorski maraton Sljeme - 1. mesto
Treking Medotrek 40k - 1. mesto
Ultra maraton Forest Gump 75k
Gorska dirka 1M 50k