JOSIP STIPČEVIĆ - JO
TRAIL

 

Josip Stipčević – Jo, 1980
Zadrčan, ki dela v Zagrebu, a živi na Reki. Obožujem gore in obožujem tek. Za mene je kombinacija teka in gora svojevrstna oblika meditacije. Vsak trenutek, ki ga preživim v naravi, me polni z energijo. Odpočijem se od vsakodnevnih skrbi in naporov in se pripravljam na izzive, ki so pred menoj.

S tekom sem se začel bolj po naključju ukvarjati pred dvema letoma. V tem času sem delal v Avstraliji na Avstralski nacionalni univerzi, kjer sem preživljal dolge ure ali v pisarni ali na terenskem delu z zelo malo fizičnimi aktivnostmi. Ker se v Avstraliji vsi ukvarjajo z neko obliko športa, sem se jaz odločil za rekreativni tek. Od takrat je tek postal moj vsakodnevni spremljevalec, zelo redko mine dan brez vsaj enega treninga.

Od tekaških disciplin mi je najbližje dolžinski oziroma ultra tek, čeprav imam rad tudi krajše teke. Kljub temu, da se s tekom ukvarjam relativno malo časa, je bilo lansko leto za mene zelo uspešno. Končal sem svojo prvo dirko preko 100 km in dosegel nekaj opaznih rezultatov na regionalnih trail dirkah (2. mesto na dirki Velebit Ultra Trail). Kot vrhunec moje tekaške sezone bi izpostavil udeležbo na svetovnem prvenstvu v trailu oktobra na Portugalskem.

V letu 2017 načrtujem svoj prvi cestni maraton, kot tudi nekaj pomembnejših trail dirk, kot je Lavaredo Ultra Trail. Želim tudi napredovati in izboljšati svoje rezultate. Obenem me zadnje čase vse bolj privlači tudi cestni ultra tek, tako da bi se rad v tej sezoni preizkusil tudi na takšni dirki.

Največji športni dosežek:
Udeležba na svetovnem prvenstvu v trailu 2016, Trans Peneda-Geres, Portugalska.