LOVRO MESEC KOŠIR
ATLETIKA

 

Lovro Mesec Košir, 1999
Že od malega sem poln energije in tekmovalnosti z močno željo po uspehu. Kljub temu, da se rad preizkusim v različnih športih, pa je bila ravno atletika tista, v kateri hočem uspeti. Pri sedmih letih sem prvič stopil na atletski stadion, kjer sem preko igre, novih prijateljev in ljubezni do teka začel svojo atletsko pot.

Kakšni so bili tvoji začetki?
Pri desetih letih sem dobil priložnost trenirati pod vodstvom odličnega slovenskega atleta in olimpijca Matija Šestaka. Trdo delo, vestnost na treningih in tudi marsikateri poraz, so se v nadaljevanju obrestovali z dobrimi rezultati. Kadar koli sem premagal svoj osebni rekord, ne glede na uvrstitev, sem se počutil kot zmagovalec. V letu 2016 so se po naporni zimski sezoni dobri rezultati in tudi visoka mesta vrstili eno za drugim. Trenutno kot mladinec nastopam v disciplinah 400 m in 400 m z ovirami.

Kaj te najbolj motivira pri teku?
Trenutki, ko stopim na zmagovalni oder s svojim osebnim rekordom, mi dajejo motivacijo in upanje za nadaljevanje kariere, saj sem prepričan, da najboljše šele prihaja. Po vsaki tekmi si postavim nov, višji cilj. Verjamem, da bom s trdim delom v prihodnje svoje cilje in sanje tudi uresničil.

Tvoji cilji za prihodnost?
Uspehi pretekle sezone so mi dali dodatni zagon, da sledim svojim ciljem. Tako sem dobro pripravljenost na novo sezono dokazal v januarju z 2. mestom na tekmovanju na Dunaju. Moj nadaljnji cilj je norma za uvrstitev na Evropsko mladinsko prvenstvo v Italiji, kjer bom nastopil v teku na 400 m z ovirami ter v štafeti 4 x 400 m ter prisotnost na številnih mitingih po celi Evropi ter nastop na vseh državnih prvenstvih in atletskih pokalih v moji kategoriji kot tudi v ekipni članski konkurenci.

Prav tako razmišljam tudi o dolgoročnem cilju, ki je vsekakor postaviti nov slovenski rekord (ki je star kar 30 let) v teku na 400 m z ovirami in uvrstitev na olimpijske igre. Obenem se zavedam, da je poleg športa zelo pomembna tudi izobrazba. V letošnjem letu obiskujem 3. letnik športne gimnazije v Šiški in po opravljeni maturi mi je edini cilj nadaljevanje šolanja v smeri, povezani s športom, v kolikor pa bi mi uspelo zbrati dovolj finančnih sredstev, pa stremim k izobraževanju v tujini. Kljub moji mladosti sem že okusil, da tekmovati na višjem nivoju predstavlja še več odrekanj in trdega dela, potovanj, odsotnosti od doma.

Osebni rekordi:
200 m 22:13
400 m 49:02
400 m ovire 54:21